Чи потрібно освячувати машину?

Я давно хотів змінити машину і довго вибирав і примірявся, поки знайшов підходящий варіант. Вирішив придбати на японському інтернет-аукціоні «стареньку» (7 років і 70 000 км пробігу) Хонду Стрім. Сплатив вартість машини і її доставки і чекав місяць, коли в день, передбачений контрактом мені перегнали машину і привезли на неї документи, ключі і якусь гербовий папір з великою кількістю ієрогліфів. Це виявилися дані колишнього власника іномарки. У Японії обов’язково дають покупцеві таку папір, щоб у разі виявлення якихось дефектів, не обумовлених при купівлі-продажу, можна було б пред’явити претензії колишньому господареві машини. Випробувавши машину на дорозі, я підписав всі папери.

Але наступні три дні мене переслідували дрібні прикрі неприємності за кермом. Вони сильно мене дістали, раптом мені згадалася папір з ієрогліфами, і вирішив зателефонувати попередньому власнику машини. Японець мені все розповіді про автомобіль, просив звертатися з машиною дбайливо і провести синтоистский обряд очищення в храмі.

Я під’їхав в міський собор і зустрівся там з батюшкою батьком Георгієм, який мене уважно вислухав і сказав, що дійсно, машину треба «освятити».

Ритуал виглядав так — я відкрив в машині всі двері, помічник батюшки розкурив кадило, батюшка помахав кадилом перед капотом і з молитвою обійшов машину, потім він окропив машину всередині і зовні святою водою. На моє запитання про ціну священик відповів «Можете пожертвувати на храм, а за обряд ми не беремо грошей».

Я грошей не пошкодував, а батюшка мені сказав «На Господа сподівайтеся, але правила руху не порушуйте».

Навіть не знаю, чи то проведений обряд допоміг, чи то я перестав звертати увагу на дрібниці і заспокоївся, але після цього всі неприємності зникли і я воджу машину з величезним задоволенням. Моя порада всім — обов’язково «освятіть» автомобіль після покупки для свого ж спокою. Слідувати пораді отця Георгія і не порушувати правила. Ну і не забувати звертатися дбайливо з машиною, як просив мене японець. І все буде відмінно!

текст узятий:

Освячення машини

Чому православні християни освячують машини?

З давніх часів на Русі люди освячували вози, колісниці, судна, кораблі, паровози, а при початку довгого мандри, безпосередньо перед відбуттям, служив молебень на послання сил подорожуючим.

Освячуючи певну річ, ми просимо Бога в молитві благословення Божого на використання цієї речі, просимо щоб Він допоміг нам її використовувати на благо собі і оточуючим нас ближнім.

Освячуючи машину ми просимо, щоб Господь приставив ангела-хранителя і захистив нас від різноманітних небезпечних випадків, які можуть трапитися на дорозі, а також від різних людей і підступів бісівських.

Що необхідно для того, щоб освятити машину?

1) Необхідно заздалегідь домовитися про Ваш намір освятити машину зі священиком і записатися на певний зручний Вам час на свічній скрині (церковній лавці в храмі).

2) На саме освячення варто приїжджати з порожнім (без зайвих речей), чистим салоном і багажником. Це потрібно для того, щоб священик мав можливість під час чину освячення окропити машину святою водою.

Що не можна робити в освяченій машині?

Після освяченні машини, в салоні не можна: лаятися матом, лихословити, палити, вживати спиртні напої.

Що рекомендують водіям священики?

1. Починаючи всяку свою поїздку, переконайтеся, що ви не залишили свій натільний хрестик будинку.


2. осінив себе широким хресним знаменням і випросіть на поїздку Боже благословення.

3. Восени хресним знаменням свій шлях і промовте вголос або про себе коротку молитву "Господи, благослови".

4. Ні в якому разі не намагайтеся скоротити час поїздки.

5. Не забувайте подавати знак подяки пропустив вас водієві.

6. вибачатися перед тим, кому перешкодили, навіть якщо і не зі своєї вини.

7. Завжди поступайтеся дорогу поспішає або ведучому себе агресивно водієві.

8. досади вам водієві ніколи не бажайте зла, а помоліться за нього Богові словами "Врятуй його, Господи, і мене, грішного, помилуй".

9. Замість пустопорожніх розмов на шляху прямування або в автомобільних пробках намагайтеся невпинно читати молитву Ісусову "Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного".

10. Після завершення нехай навіть короткої подорожі осінив себе хресним знаменням і подякуйте Богові за успішне завершення вашої поїздки, причому будь-який, а не тільки вдалою (пам’ятаючи, що могло б бути набагато гірше), і від усієї душі вимовте подячну молитву "Слава Богу за все!".

Від себе хочеться додати, що свій перший автомобіль (стареньку "дев’ятку") Я освячував. Не знаю, через це, чи ні, але жодного ДТП, враховуючи, що водив я тоді ще неважливо, жодного штрафу за весь період експлуатації.

Залишаємо. Сподобалося — піднімаємо рейтинг статті.

Оригiнал читайте here.

Також читайте

Share →